Hotell med Speedflex och grym utsikt!

You find Google translate in the menu. I samarbete med Ditt Dubai.

Ocean View

Våra två sista dagar bodde vi på Ocean View i Dubai Marina. Vilken utsikt de hade att erbjuda! En public beach, inte alls långt från hotellet. De stränder som finns får man gärna vara på utan att betala. Det är bara att ta med sig sin badmadrass och traska ner mot det blå vattnet – I LIKE! Längs stranden finns det långa, mjuka och mindre mjuka, banor för bl.a. löpning. Längs kusten finns även ett flertal välutrustade utomhusgym som är fria att användas.

För första gången under vår vecka, på plats, hörde vi några andra prata svenska. Svenskarna ligger bland de tio i topp av de länder som hotellet har som gäster, så vill man träffa andra från samma del av världen så är detta ett tips.

Ocean - utsikt

Ocean marinan

 

Ocean - reception - fixad

Ocean - rum fixad Anna 2.jpg

Ocean - matsal araber

Hotellet bjuder på mycket god och fräsch mat med olika karaktär, här finns allt från libanesisk till skandinavisk mat. Ett hotell där det även serveras fläskkött vilket inte är en självklarhet i dessa länder.

På detta hotellet har de satsat ordentligt på träning och hälsa. Det finns bl.a. ett mycket välutrustat gym. Ett av deras instruktörsledda pass heter Speedflex. Detta är en form av cirkelträning som aktiverar HELA kroppen. Styrka och flås i ett – styrkeintervaller på hög nivå. Varje tränande har ett pulsband som mäter personens ansträngning, puls, m.m. En otroligt rolig, arbetsam, fruktansvärt jobbig och effektiv träning. DETTA vill jag verkligen ha in till Sverige!

speedflex fylla i

Innan passet började fick vi fylla i en hälsodeklaration. Det var nog bra med tanke på intensiteten i passet! Under de första tio minuterna trodde både Anna och jag att vi skulle avlida, så jobbigt det va! Men är man två personer på ett pass med en privat instruktör, då kör man in i kaklet och det gjorde vi med besked! Så kul det var!

 

Hotellet ligger i en färgstark del av staden där det är en god puls av folk på kvällstid. Hotellet har en egen lounge ”Tribeca”. Ett populärt ställe med uppträdande, bl.a. i form av karaoke. Skön stämning med många skandinaver.

Ocean - färgglad vagn

Ocean - färgglad gata

Ocean - Tribeca

 

Ocean View har ett systerhotell som man har tillgång till under sin vistelse här. Det är det exclusiva Jebel Ali Beach Hotel, en resort med ALLT! Golfbana, tennisbana, squashbana, uthyrning av stora båtar, you name it och de fixar det!

Jebel Ali Beach Hotel

JA utsikt från rum

Vilken vy från hotellrummet! WOW! Så klart och fint och bäst av allt, det jag längtat efter hela veckan – EN STRAND!

JA Manager
Foto: Anna Truelsen

 

Hotellets manager, Taleb Al Dawoodi hälsade oss välkomna. Vilket hotell han har hand om! Denna mannens ögon utstrålande ödmjukhet och vänlighet, något jag tror har smittat av sig på de andra anställda.

JA toa

JA lunch

Lunch kråka

Annas tatuering

 

Ja - parasoll

JA båt

ÄNTLIGEN! Att få bada i ett varmt hav! Att få bada utan att frysa det minsta, det var inte ens så att man behövde ta sats för att doppa sig, det var SÅ skönt! Sanden här är väldigt vit, vilket gör att den inte är varm. Det är en underbar känsla att kunna gå med bara fötter i så fin sand. Mumma för själen!

JA - jag i vattnet

JA sandaler i sanden

Ocean - färgglad vagn

Lite sorgligt var det allt, att behöva lämna värme och sol, men upplevelserna stoppar jag ner och tar med mig till Sverige. Dubai har gjort avtryck i mig, kanske har jag gjort avtryck i Dubai. Vi väntade in tiden så länge vi bara kunde där på stranden, morgonen därpå

skulle vi bli hämtade av transfer kl. 05:45.

JA stranden
Foto: Anna Truelsen

 

Nu kanske man kan tro att det var slut på äventyret i Dubai… Men, nej då, jag och Anna är bättre på att ”suga ur det sista ur karamellen” än så här. Fortsättning följer…..

Allt gott!  //Paulina

 

Alla foto är tagna av mig så länge ingen annan nämns. Jag använder en Huawei P10 Plus (arbetstelefon på 4shape)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s